Jensens Bøf Hus

Mast är något vi inte kan leva utan och vi ser helst att det vi stoppar i oss smakar bra, därför har vi krav när vi går ut och låter någon annan laga maten åt oss. Världen är full av snabbmatskedjor vilka vi ibland vänder oss till när vi inte har lust eller tid att laga mat. Kanske är vi på språng, uträttar ärenden eller på resa, då finns inte alltid tid till så mycket annat än snabbmaten. Men det är inte bara denna typen av restaurang som erbjuds när det kommer till matkedjor. Man kan i många städer, framförallt större, hitta restaurangkedjor som erbjuder en bit mat men inte under den stressade och oftast livliga miljö som snabbmatsställen har.

Egenkärt namn

Jensens Bøf hus är en av dessa kedjor som finns placerade lite varstans i Sverige, en restaurangkedja som riktar in sig på att servera hungriga gäster biff. Den första restaurangen grundades 1990 av Palle Skov Jensen i Herning, Danmark. Namnet kommer från grundaren själv som efter en titt på andra varunamn och noterat att dess grundare använt sig av sina egna namn tagit till sig idén och valde att bygga upp sitt varumärke kring sitt eget namn, ett fenomen som inte så många tänker på men skapar en sorts extra stolthet hos grundaren själv.

Inga spanska smaker

Men detta var inte den allra första restaurang han startat, 1984 öppnade Bøf Espana i Århus efter att Palle fått chansen att köpa en spanskt inredd restaurang. Med ytterligare två restauranger öppnade fick han tillslut en recension i en tidning där recensenten skrev att denna mat var ungefär lika spansk som den tidning läsaren höll i handen, med andra ord inte alls. Palle fick erkänna att denne man hade rätt, hans mat var inte spansk alls utan handlade om biffar, en salladsbar och såser.

Kvalité från utlandet

Och det är just biffen som är den viktiga på denna restaurang, det kanske namnet själv skvallrar om. Här har han, tack vare sin uppväxt i en köpmansfamilj och den butikskedja med 14 butiker vilken han sålde 1984, förstått att det är kvaliteten på köttet som är avgörande om man vill lyckas. Då är frågan vart man får tag på den absolut bästa kvalitén, och när det kommer till kött så är det utanför Europa man bör leta. Här i Sverige får våra djur gå inomhus på vintern eftersom klimatet inte tillåter djuren att gå på bete ute, men i länder utanför Europa så växer gräset året om och detta höjer kvalitén på köttet. Tack vare detta har Palle rest runt i värden för att få tag på det absolut bästa kött han kunde.

Personligt bemötande

Här i Sverige öppnade det första Jensens Bøf hus 1998 i Malmö, även här blev restaurangen populär och ci har nu ytterligare 12 restauranger runt om i landet. Utöver detta så har kedjan öppnat en restaurang i Tyskland och en i Norge. Ett besök till Jensens innebär en trevlig service med ett personligt meddelande på notan som ger en härlig relation till gästerna och får dem att återvända. Man satsar hela tiden på utveckling så restaurangkedjan ska fortsätta vara stark och utvecklas.

Jensens Bøf Hus