Den ensamma middagen

Som en extra lyx i vardagen är det många som väljer att gå ut och äta sin middag på restaurang, hit tar man oftast med sin partner, en vän eller hela familjen för att slippa stressen med matplanering och disk. Oavsett om det är en större kedja av restauranger eller en ensam restaurang så känns det alltid skönt att ha någon som passar upp på en och någon annan om lagar maten man ska äta. Detta är en lyx man nästan ser än mer om man är singel, för de flesta människor tycker inte det är så kul att laga mat till sig själv. Jag kan förstå den känslan, oftast blir det mer arbete med förberedelser än själva tiden man äter. Detta sker så klart även om man är en familj, men då är det i alla fall fler som får njuta av maten, som singel sitter man ensam vid bordet och äter maten man lagat och suckar sedan när disken står på tur.

Inte så uttittad som man tror

Inte så uttittad som man trorÄta ensam ute är det inte alla som vågar, bara tanken på att ensam behöva kliva in på en restaurang skrämmer och att våga sätta sig ner själv är något man absolut inte gör. Jag har varit precis likadan själv, inte vågat kliva in på en restaurang själv utan känslan att man blir uttittad och dömd. Men det är inte så många människor som faktiskt dömer en, egentligen skulle man bli förvåna över hur få som faktiskt lägger märke till ens sociala status. Det är ingen som kommer kika lite underligt och frågande på dig och inte heller kommer andra människor viska och peka ut en, om någon mot förmodan skulle reagera på att man sitter där ensam så är det inte de tankarna man oroar sig för som kommer dyka upp hos den personen. Istället kommer de förmodligen tänka att ”Jisses så modig hon/han är, det där skulle aldrig jag våga göra.” Ändå är detta något som finns över många människors listor över saker de vill göra innan de dör.

Scanna av först

Scanna av förstSom med det mesta andra finns det tips till hur man klarar av denna punkten lite lättare och just det tänkte jag gå genom här. Till en allra första början kan det vara bra att inte börja med middag om man känner sig obekväm med tanken på att äta ute själv bland en massa människor, då kan lunchen vara ett bättre alternativ som start. Visserligen kan det vara fullt med folk även denna tid och då kan man välja en sådan där mittemellan tid så det är nästan tomt på restaurangerna. Erbjuder restaurangen avhämtning så kan man alltid börja med det för att kolla in situationen innan man går dit en annan dag, detta kan kännas lite tryggande inför ett första besök.

Gör dig fin för dig själv

Även om man går ut själv, eller speciellt om du går ut själv, så bör du klä upp dig en smula. Även om man haft en lång, hektisk dag och är alldeles slut när man ska bege sig ut så känns det alltid bättre om man tar en dusch och sätter på sig någonting man känner sig fin i. Vem är egentligen värd att klä upp sig för om inte en själv? Det kommer garanterat kännas bättre när man kliver in på den där restaurangen och själv tycker man är snygg, då känns det mest lite lättare. Dessutom kan man släppa farhågorna om människor som tittar på en, man kommer inte ha en aning om det är för att du är där ensam, för att du äter snabbt eller för att du ser fantastisk ut. Man kan bara vinna på det i slutändan.

Underhållning på ditt sätt

Underhållning på ditt sätt

Med tanke på hur svårt det kan kännas att ta sig till en restaurang, kliva in ensam och sedan sätta sig vid ett bord och se ut som om ens dejt aldrig dök upp, så kan det vara bra att ta med sig någon form av underhållning. Här kan det vara svårt att välja vad man ska sikta på, man vill knappast ta med sig för mycket saker och se ut som om man har packat underhållning åt barnen inför en lång tågresa. Dock kan innehållet vara lite detsamma, en bra bok är aldrig fel att underhålla sig med om man gillar läsning. För min del har jag börjat läsa mina böcker i telefonen eller surfplattan hos nextory, detta gör de möjligt att läsa precis vart man vill utan att släpa med sig en faktisk bok, men det händer att man istället kör på en hederlig pappersbok istället för det finns nästan ingenting som slår den känslan. En annan favorit är att faktiskt sätta mig med surfplattan och spela under tiden jag äter själv, det är enkelt att spela iväg tiden med favoritspelet Dice with buddys där man dessutom kan chatta med andra människor. Är jag på lite piggare humör väljer jag dock de något mer utmanande spelen hos min favoritsajt PokerstarsCasino.

Vilken underhållning man än väljer är det viktigaste att våga utmana sig själv till att våga ta steget att dejta sig själv, detta tror jag många människor skulle gynnas av i slutändan och känslan när man väl har klarat av den där första ensamma middagen är helt fantastisk. Från min först ensamma middag på O´Learys klev jag ut med högt hållet huvud och log hela vägen hem, ofantligt stolt över mig själv.